Продукти

GSM система за контрол и управление на стационарни обекти - HomeGuard HG07A

        HG07A e предназначенa за 24 часова непрекъсната охрана, наблюдение и управление на къщи, вили и офиси както самостоятелно, така и в състава на СОТ. Системата е базирана на основната платка за стационарни системи HG07-3 и работи както със SMS съобщения, така и с позвънявания. За всяко събитие може отделно да се програмира как да се извърши известяването. Чрез позвъняване системата може да се активира или дезактивира. Има вградени таймери, чрез които да се задава извършване на действия в определени часове или дни от седмицата с програмируема продължителност. Монтирана е в метална кутия, защитена със сигнализиращ при отваряне бутон (тампер). В нея освен платката са разположени трансформатор за захранване от 220V/50Hz и акумулаторна батерия. Пространството в кутията позволява и монтаж на контактори за управление на мощни консуматори.Особености | Спецификации

        Устройството може да известява и да се управлява както чрез SMS, така и чрез позвъняване. Програмирането на функционалноста се прави преди всичко локално чрез PC софтуера му. Само най-базовата функционалност може да се програмира дистанционно чрез команди, изпратени с SMS. Софтуера е много гъвкав и позволява програмиране на сравнително сложна функционалност.

        Операциите извървани чрез GSM мрежата са буферирани в специални опашки, като по този начин се постига максимална надеждност на работата при временни проблеми с нивото на сигнала или със самата мрежа.

        В енергонезависимата памет на устройството се води лог на събитията, чрез който могат да се видят точните времена, в които са възникнали събитията, получените и изпратени съобщения, възникнали грешки и друга информация. Чрез лога лесно могат да се локализират възникнали проблеми.

        Друга полезна особеност на HG07A е разширената поддръжка на предплатени карти. Кредита им може да се следи автоматично и при спадане под 2 лева да се изпраща предупредително съобщение. Също така има удобна система за зареждане на ваучер, както локално чрез PC Софтуера, така и дистанционно чрез SMS съдържащ съответната команда и номер на ваучера.

        HG07A има и разширена система от таймери, чрез които могат да се програмират различни операции в определен час, дата, ден, след определено време или за определено време.

        Също така за HG07A се предлага голям избор от разширителни платки, с които се реализира допълнителна функционалност. Софтуера му е специално проектиран за да бъде лесно добавянето на допълнителна функционалност чрез написване на допълнителни софтуерни модули.При такива случаи може да се прави връзка както по GPRS така и по CSD.

        Подробности за функционалноста на устройството и за опционалните разширителни платки има в документацията му.

        Системата се предлага както в oкомплектован в кутия вид, така и като модул за вграждане HG07-3 с инсталиран софтуер HG07А.